maandag 26 maart 2012

ABS VHF solutions - 164.1750 MHz

Ik raakte toevallig verzeild in het frequentieregister op de site van Agentschap Telecom, waarin opgenomen was dat ABS VHF solutions vanaf 2010 een dienst voor plaatsbepaling van goederen en mobiele personen gaat opzetten op 164.1750 MHz (zie vergunning).

Nu vond ik het na het beluisteren van de logs van een paar dagen (zie radio continu Norg) aannemelijk dat de gebruiker van 165.7700 MHz Hoekzema's regionale milieudiensten (HRM) uit Grootegast is, terwijl dit bedrijf voorheen op 164.1700 MHz actief was. Met de informatie over ABS wordt het alleen maar zekerder omdat kennelijk de overige gebruikers van de frequenties rond 164.1750 MHz andere frequenties toegewezen hebben gekregen.

Dit verhaal is ook de oplossing voor een ander 'raadseltje': tot een jaar of twee geleden heb ik regelmatig, met name in de omgeving van Veendam, gesprekken op 164.1900 MHz gehoord. Ik had altijd het idee dat dat chauffeurs van vrachtauto's waren die naar de containerterminal (RSCG/railport) in Veendam reden, maar hier heb ik de vinger nooit achter kunnen krijgen. De gesprekken op deze frequentie zijn ook al een jaar of twee geheel verdwenen.

Er begint bij mij nu toch iets te knagen dat dit weleens Hoiting uit Gieten geweest zou kunnen zijn, op oude lijsten circuleert nog weleens de frequentie 164.1900 MHz, maar ze zijn nu absoluut actief op 165.9700 MHz. En goh, ook al zo toevallig: net als HRM ook met tq 77.0


En ABS Solutions? Dit bedrijf is in Duiven gevestigd, op hetzelfde adres als Advies Bureau Schade en Riksvision. Advies Bureau Schade doet onder meer in tracking en tracing van gestolen auto's, en Riskvision ('gespecialiseerd in beveiliging, risicomanagement, schademanagement en beveiligingsconcepten') doet onder meer in EPIRBs en PLBs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten