zaterdag 18 februari 2012

C2000 masten met collineaire antennes

Het bericht over de C2000 mast in Groningen met panel-antennes werd goed gelezen. Bij Haren staat ook een aparte mast; hier bevinden zich sinds enkele jaren 3 collinears (sprietantennes) vlak onder de top en op kleine afstand van de mast.

Vandaag was er gelegenheid om foto's te maken:
Foto 1

Foto 1: onder de top van de mast bevindt zich op elk veld een lange sprietantenne. Het zijn antennes van een ander soort dan de 'normale' C2000 antennes die op de uithouders zijn gemonteerd, deze hebben namelijk een andere bevestiging, die alle Kathrein antennes in het 380-400 MHz gebied hebben. De antennes onder de top van de mast hebben het gebruikelijke aluminium gietstuk.

Foto 2

Foto 2: de top van de mast is - net als de mast in Groningen ZO - van panels voorzien en volgens mij zitten die er nog niet zo lang op. Ook valt op dat de P2000 antenne, die normaal bovenop de topbuis is gemonteerd, bij deze mast ontbreekt en is vervangen door een bliksemafleider. Zie voor een vergelijking een normale topbuis met P2000 op foto 3, in Winschoten.

foto 3

Tot slot is te zien op foto 2, dat de kabel van een van de 2 C2000 antennes los hangt omdat er een paar tie-wraps gebroken zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten